Magyar kincs

2013.11.28 20:02

Optimistának kell lennünk hisz  a Magyar kincs világméretekben is kiemelkedő nemsokan mondhatják el magukról, hogy a Pannon tenger területén élnek (amely  9 millió éven át létezett és amely tengerfenekén 3-4 km vastagságú üledékréteg halmozodott fel).

Pannon tengernek köszönheti Magyarország a termálvizeit és bár a  termálvizeket inkább az idősebb korosztály kedveli jó tudni, hogy a Magyarországon található termálviz megelőzésre is kiválóan alkalmas.

Ásványi anyagok: kalcium-magnézium-hidrogén-karbonát, konyhasó alkalikus jód-bróm, kén és a sor végtelen.

A Pannon tenger nyugati kapocsa az Adriai tenger volt.

 

 

 A makói gyógyvíz és gyógyiszap

 

A makói gyógyvíz és a marosi iszap páratlan kombinációjának köszönhetően számos betegség leküzdését segíti elő. A gyógyviz kiválóan alkalmas az ízületi és gerinckopásos betegségek, az ízületi gyulladás, ideggyulladás, idegfájdalmak, valamint az idegbénulás és a sorvadt izmok gyógyítására. A makói iszap kedvező szemcseösszetétele és képlékenységi tulajdonságai miatt kitűnően gyógyítja a mozgásszervi reumás betegségeket, de nagyon jól alkalmazható a lumbágók, a végtagtörések utókezelésére valamint a nőgyógyászati krónikus gyulladások gyógyítására is.