Nordic walking

Miért jó a nordic walking?

Mert tehermentesíti az izületeket, 30 %-kal a csípő- és térdizületeket a normál sétáláshoz képest.

Javítja az állóképességet, mivel 100 %-ban állóképesség-sport. Lehetővé teszi a nagyobb távolság teljesítését is.

Erősíti az izmokat is. A helyes technika alkalmazásakor a kar, váll, nyak és a hát izmait is megmozgatja, ráadásul a vérkeringést is javítja és erősíti a szívet.

Igazán jó öregedésgátló szer. Megszabadít bennünket a túlsúlytól is. A rendszeres használatával zsírt égetünk el,  az egyszerű sétához képest 20 %-kal többet.

A test oxigénellátását is javítja, az izomhasználat növekedésének köszönhetően nő az oxigénfelvétel, a vérben 25 %-os koncentráció növekedést jelent. 

 

Az izomfeszültséget oldja, jót tesz annak, aki nyakfájással, hátfájással küszködik. A bot használattal a váll, a hát felső részének és a nyak izmainak ellazulásához segít bennünket, így oldja a feszültségből eredő görcsöket. 

A stressztűrő képességet is növeli. 

Aktiválja a vérkeringést. Ha helyes technikával használjuk, a test izomzatának 90 %-a dolgozik, mely igen komolyan megdolgoztatja a vérkeringést, jobban, mint a gyaloglás, vagy a hasonló intenzitású futás. A szervezetünk vérellátottsága javul, segít a magas vérnyomás ellen is.

 

A rendszeres intenzív mozgás a jótékony tehercsökkentő hatásával önmagában is izületbarát. A legfontosabb hatása a váll és hát átmozgatása a botok által, mely a csípő izületek rádiuszát is növeli. A csontritkulás elleni harcban az egyik leghatékonyabb ellenszer.

 

Az agyunknak is jót tesz. Növeli az oxigénfelvételt, javul a vérkeringés, az agy működését, a gondolkodást is segíti.

 

A nordic walking csoportterápia is lehet, hisz az egész család, baráti társaság együtt is botozhat. És mindezt a szabadban!

És persze olcsó sport! Hiszen elég jó áron vehetünk magunknak, vagy adhatunk akár ajándékba is és biztosan mindenki örülni fog neki.

 

Jó Nordic Walkingozást!