Tegnap, Ma, Holnap

Trieste/Trieszt és egy magyar Világsiker története (tegnap, ma, holnap)

 

Caffè Illy céget 1933-ban Triesztben alapította meg a magyar születésű Francesco Illy (Temesvár, 1892 - Trieszt – 1956), akit fia Ernesto Illy követ (1925-2008), majd immár a harmadik generáció Anna Illy viszi tovább a céget.

Az Illy cég a kiváló minőségű kávéját öt kontinensen ismerik el a minőség és félreérthetetlen bársonyos ízű kávéit nagy siker övezi, hisz kilenc fajta tiszta Arabica egyedülálló keverékéből állítják elő.

Nemcsak a tökéletes kávét ízlelheti meg a fogyasztó, hanem a kávé mellé a cég felépítette: az intelligenciát, a tapasztalatot, az íz, a tudomány és a művészet. Az Espressamente illy, autentikus olasz kávé a franchise láncrendszert épített ki, valamint a nemzetközi hálózat révén a kiváló kávézok az Illy cég által kreált, Ízek Művészei díjat is megkaphatják.

A cég megalapította l’Università del caffè (kávé egyetem), amelynek a célja egész Olaszországban és a világon minőség és kávé kultúrájának az előmozdítása.

Állandó megújítások a sikereinek kulcsa, az Iperespresso mód amellyel 5 szabadalmat mondhat magáénak, a “ready to drink” amelyet egész világon forgalmazzák, valamint a Coca Cola Company multinacionális céggel forgalmazott termékeik.

S a NAGY titok elindítója nem volt más mint a MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ Francesco Illy.