Italia: Az Ízek művészete - A művészetek íze!

 

Számomra világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig" ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis Itália. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza.

 

Legjobb receptes blogok

A Földközi tenger része az Adriai tenger, az Appennin és a Balkán félsziget által határolt öble.A medence teljes hossza 820 kilométer, átlagos szélessége 160 kilométer. Délen a 71 kilométer széles Otrantói-szorossal kapcsolódik a Jón-tengerhez. Felszíne 132000 négyzetkilométer.

Az Adriai-tenger az ókori Hét tenger egyike. A tengervíz sótartalma nagyon változó, az északi és a déli része között. Az Adria északi részén az árapály szintkülönbsége elérheti a 110 cm-t, amely a vihardagályok idején komoly gondokat okoz Velencének.

 

Bibione egyik kedvelt nyaralóhely, gyönyörű tiszta a tenger. Kedvelt nyaralóhelye a családoknak, hiszen kisgyerekesek sokasága nyaral itt, mert lassan mélyül a tenger, de a kutyások is imádják, mert nekik van egy saját kialakított részük.

Nagyon sok vizisportot kipróbálhatunk itt, de a parton is nagyon sok sportolási lehetőség van.

 

De persze ejtőzhetünk is csak úgy a finom homokban, hisz olyan jó érzés, amikor egy-egy szellő végig simogat bennünket és közben kedvenc könyvünket olvassuk, vagy épp csak nézelődünk…

 

A városban is nagyon sok lehetőség van, sétálni, kerékpározni, üldögélni egy kávézó vagy étterem teraszán.

Szinte mindig vannak programok, amikbe olykor csak épp belecsöppenünk, utcazenész, akik a hangulatunkat alakítják.

 

Keddenként kihagyhatatlan a piac, itt az igazi színes kavalkád, megvehetünk mindent, amire szemünk-szánk áhítozik. Találunk itt sajtot, zöldséget, halat, húst, de bőrkabátot, finom puha szőrmét, táskát…cipőt, felsorolni is nehéz.

Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen tényleg mindent megtalálunk a piacon.

Amíg nyaralunk elmehetünk a szomszédos városokba, például megnézhetjük a szigeteket, Velence, Burano, Murano, Torcello. De Portogruaro, Trieszt, Tarvisio, Caorle gyönyörű történelmi belvárosával is elkápráztat bennünket.

Segítünk MINDENKINEK  megtalálni a számára kedvező apartmant! Írjon és kérje személyre szabottan árainkat. 10 % kedvezmény és nincs közvetítői díj!

 

 

 

Elérhetőség

Superitalia