Alfa Romeo

A piros a vér, a szerelem, a vágy színe és a szenvedélyé, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot és emeli a vérnyomást. A piros világos árnyalatai az élvezetet, a szexualitást, szenvedélyt a szerelmet. A sötétebb árnyalatai az akaraterőt a vezetést, bátorságot, vágyódást sugallják.

 

 

Nők érzéki pirost hordanak ha el akarják csavarni a férfiak szívét.

Mit imádnak a férfiak? A NŐKET és a PIROS színű Autókat!!!

 

„Ha vissuto da forte e da forte ci ha lasciato – scrisse di lui Enzo Ferrari”

 

Erős kemény férfiként élt és erős kemény férfiként is halt meg, nyilatkozta róla őszinte csodálattal Enzo Ferrari a FERRARI cég alapítója.

 

Alfa Romeo è un'azienda automobilistica fondata il 24 giugno 1910 a Milano A.L.F.A.(acronimo di Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). È nota per la produzione di autovetture di carattere sportivo.

 

Alfa Romeo autós cég 1910 június 24-én Milánóban alakult ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili néven), s amely mai napig sportos vonalvezetésű autókat gyártó vállalat. A cég (elődjét) 1907-ben alakította egy arisztokrata Pierre Alexandre Darracq, aki a kerékpár gyártást felcserélte autógyártásra és több gyártási technológiát Nápolyban helyezett le. A cég megszűnése után, több olasz befektető és Stella egy újfajta autót kezdenek gyártani, áthelyezve a gyártást Milánói Portello negyedbe és megváltoztatva A.L.F.A (Névtelen Lombardiai autógyár) a cég nevét is.

A cég 1932-től 1986-ig az Olasz állam tulajdona, majd 1986-tól a Fiat csoport tagja, majd 2007-től Alfa Romeo Automobiles néven szerepel.

 

Tudta-e, hogy az első sikerét az Alfa Romeo nem másnak köszönhette mit János Viktornak (1891-1965), Magyarországról kivándorolt szülők gyerekének, s akit mai napig nagy dicsfény övez Olaszországban?

 

János Viktor más néven Vittorio Jano San Giorgio, Canavese-ben született Olaszországban, magyar szülőktől. 18 éves korában szakmunkásként dolgozik, különböző autógyárakban és 1921-től a Fiat tervező részlegében, majd 1923-ban az Alfa Romeo vállalatnál. Későbbiekben a FERRARI-nál......

Az Ö nevéhez fűződik az Alfa Romeo P2 remekmű, amely nyolchengeres kompresszoros, két vezérműtengelyes motor hajtja és az 1920-as években a legjobb versenyautó volt. Ez a modell nyerte meg az első Grand Prix világbajnokságot, 1925-ben Gastone Brilli gróffal a kormánynál.

A piros négylevelű lóherével szimbolizált örök Alfa Romeo elindul, hogy befussa a mai napig népszerű karrierjét, és hogy eljusson a napjainkig, már olyan modellel mint a szuper, sportos 8C Competizione, amely Maserati motorral rendelkezik.

 

Alfa Romeo Múzeum

Viale Alfa Romeo

20020 Arese MI Italia

Tel: +39 02 44429303/421/764

antonio.magro@fiat.com
www.museoalfaromeo.com