Legyünk egy kicsit zöldek

2013.11.08 07:29

Igazán egyszerű zölden élni, ehhez nem kell sok mindent tennünk, csak odafigyelni, hogy mit és hogyan csinálunk, teszünk.

Én például gesztenyével mosok évek óta, amikor mosás után kiveszem a gépből a gesztenyedarabokat, akkor nem kidobom a szemétbe, hanem kiszórom a kertbe, ahol a madarak szépen elhordják.

Vagy például a megpucolt narancs héjából készítek narancsolajat és ennek is a megmaradt narancshéját nem a szemétbe teszem, hanem kiteszem ezt is a kertbe, a madarak imádják, télen nem is találnak maguknak könnyen eledelt, így én segítem őket is.

A lámpákban kicseréltük az izzókat ledes izzókra, nagyon sok pénz megspórolható ezzel a kis cserével. A mennyezetet leszigeteltük, mivel ott megy el a legtöbb meleg. A függönyöket kicserélem télire egy kicsit vastagabbra illetve hosszabbra és nem kell hozzá kicserélni az ablakot drága pénzen.

A szemetet szétválogatom és nem ömlesztem egyszerűen csak a kukába.

 

Hogyan kereshetünk pénzt a szemetünkkel? Megtalálod ezen az oldalon:

 

https://www.ecotesco.hu/

Az egészséges és biztonságos, valamint kényelmes lakóhely létrehozásában segít az ökocentrum:

 

https://www.okocentrum.hu/

 

Segít az optimális lakófeltételek, alacsonyabb üzemelési költségek, környezetkárosítás csökkentésében.

 

Kukázol ez vicc? Pénzkereset alternativ módon: https://humusz.hu/betetdij

Mindig azt mondjuk, az újratölthető csomagolás a legkörnyezetkímélőbb. Eközben még azt se tudjuk, hogy mely termékek kaphatók betétdíjas csomagolásban. Ez az oldal segít ebben is.

 

Dolgozz a Humusznál: https://humusz.hu/dolgozz-nalunk

 

Öko -játszótér magyarországon a Margitszigeten

https://green-city.hu/oko-jatszoter-margitszigeten

 

A Margitszigeten került átadásra az ország első olyan játszótere, mely a fenntarthatóság alapelvein épül. A játszótér fontos elemei az oktató, nevelő szándékú játékok. A környezettudatos városi életformára való figyelemfelkeltő és a városi zöldfelületek fontosságát hangsúlyozó információs és oktató táblák szorosan kapcsolódnak a játszótérre kihelyezett játékokhozl

 

 

Nem szennyezed a levegőt, otthon dolgozol mivel semmilyen közlekedési járművet nem veszel igénybe  (marad időd magadra is) íme egy weboldal  ha munkát keresel:

 

https://budaierika.gportal.hu/

 

Krisnavölgy öko paradicsom avagy hogyan lehet önállóan fenntartani egy kisebb falut?

 

https://krisnavolgy.hu/mi-krisna-volgy/