Érdekesség

2013.11.13 17:44

Az utolsó világítótorony őre:

 

Portofino-ban Roberto Recalbuto volt aki 2004 –ben hagyta el lakhelyét a világítótornyot, hogy átadja helyét a modern automizált technikának.

 

Világítornyok tenger és a felhők között érdekes módon aki egyszer eljut ide életének e pár percnyi pillanatát sosem fogja elfelejteni.

 

Palmariá:

 

Egy kicsiny sziget La Spazia tengeröbölben, az összes lakosa 45 személy.

Itt található a Meteorológiai Világszervezet egyik állomása, amelynek a feladata, hogy az ivóvíz forrásairól, éghajlatváltozásról és időjárás előrejelzést szolgáltasson hiteles információt.

Valamint az olasz Handitengerészet titkos építmémyei és a nyugati oldalán a Grotta Azzura (kék barlang) valamint innen nem messze egy kis sziget, Tino, amely csak szeptember 13 látogatható.

 

 

Amerikai New York Times :

 

Cinque terre (5 föld)három teljes oldal a New York Times októberi számában.  Az újságot  több mint 3 millióan olvassák s amely nem adja könnyen oldalait csak úgy bárkinek oda, hisz azon kevés újságok egyike amely silány reklámhoz nem adja oda nevét.

https://genova.repubblica.it/cronaca/2013/10/06/news/new_york_times_omaggio_alle_cinque_terre_una_meraviglia_da_scoprire_a_ogni_passo-67994301/